Vaihtoehtoiset kylmäaineet kylmäjärjestelmiin

 • Alternative refrigerants for Refrigeration Compressors and Condensing Units
 • Elintarvikkeiden vähittäiskaupan ja kaupallisen jäähdytyksen sovelluksissa on käytetty lähinnä suuren GWP-arvon R404A- ja R134a-kylmäaineita. Uusissa laitteissa ja vaihtolaitteissa ei saa jatkossa enää käyttää R404A-kylmäainetta Euroopan ja Yhdysvaltain markkinoilla. Danfossin kompressoreissa käytetään monenlaisia jäähdytysteknologioita, ja toteutamme tuotteidemme määräystenmukaisuuden seuraavasti:

  • Danfossin pienet kaupalliset jäähdytysjärjestelmät: 
   Suurta osaa Danfossin kompressoreista voi jo nyt käyttää A3-turvaryhmän R290-kylmäaineella ja A2L-turvaryhmän R1234yf-kylmäaineella. Molemmat parantavat kylmätehoa ja kompressorin suorituskykyä R404A- ja R134A-kylmäaineisiin verrattuna. A1-turvaryhmän R449A- ja R452A-seosten yhteensopivuutta testataan nyt aktiivisesti, sillä niiden täyttötaso halutaan nostaa A3-turvaryhmän kylmäaineita paremmaksi, yli 150 grammaan. 
  • Danfossin Maneurop-mäntäkompressorit: 
   Danfossin Maneurop-mäntäkompressorit HBP/MBP on jo hyväksytty siirtymäkauden kylmäaineseoksille R407A ja R407F, ja niissä voidaan tästä lähtien käyttää myös R452A-seosta. Tämä vaihtoehtoinen kylmäaine on poikkeuksellisen toimiva, sillä se takaa kompressorien nykyiset ominaisuudet sekä teknisen suorituskyvyn kattavalla käyttölämpötila-alueella ja alentaa samalla GWP-arvoa noin 45 %.
  • Danfossin scroll-kompressorit: 
   Danfossin scroll-kompressorit MLZ ja LLZ hyväksytään käyttöön R448A- ja R449A-kylmäaineilla, jotka alentavat GWP-arvoa jopa 65 prosentilla R404A-kylmäaineeseen verrattuna. Aiomme myös edelleen laajentaa R404A:n korvaavien seosten valikoimaa, joten R452A-seosta voi jatkossa käyttää rajoituksetta Danfossin MLZ- ja LLZ-malleissa.
  • Optyma™-koneikot: 
   Koneikoissa voidaan jatkossa käyttää samoja kylmäaineita kuin kompressoreissa.

   

 • Haluatko lisätietoja?

  Anna nimesi ja osoite, johon Danfossin myynti voi ottaa yhteyttä.

   

   

Ole sosiaalinen Osallistu

Haluatko olla meihin yhteydessä?

Tutustu meihin ja osallistu keskusteluun